58.plass i NM-stafett

Godkjent etappe av "Guttungen"

Målsetningen om å bli blant de 50 beste ble ikke nådd, men gutta reiste likevel hjem fra Asker med æren i behold etter å ha blitt nummer 58 av 107 startende lag i NM - stafett.

Det var et krevende terreng som møtte guttene nord for Dikemark i Asker. Mye tett vegetasjon og skråli, gjorde at man ble hardt straffet dersom en mistet kartkontakten. Taktikken var å foreta sikre valg, samtidig som vi var klar over at det var viktig å utnytte fellesskapet med andre løpere som skulle samme vei.

Leiv-Terje åpnet for SSOK og ble meldt som nr. 10 på første meldepost. Etterhvert ble det foretatt noen litt "feige" veivalg, og sammen med manglende løpsstyrke så førte det til at han vekslet som nr. 30, vel 4 minutter bak teten. Men det var en god start for veterangutta fra SSOK.

Ståle åpnet bra, og var godt med til 2. meldepost hvor han var nr. 40. Nedover skrålia på første runden lå en post som mange bommet på. Flere hundre meter med diffus uoversiktlig gran og bjørkeskog  ventet. Her ble det lagt igjen mange minutter. Etter å ha ristet av seg bommen fullførte Ståle resten av løypa i fin stil, og passerte et KOK-lag og løp seg opp i ryggen på et annet KOK-lag på sisterunden. Til tross for storbommen så vil vi si at Ståle gjorde en godkjent etappe i det vanskelige terrenget.  Han løp SSOK inn som lag 64.

Så var det Kjell Erik som skulle spikre målsettingen om en plass på topp-50-lista. Det var et svært overkommelig mål for Kjell Erik som har vist fin form i høst. Noe bekymret var vi vel da hans ryggproblemer gjorde at han knapt kunne gå etter mellomdistanse-kvalifiseringen. Kunne vel ikke si at han var friskmeldt på søndagsmorgenen, men han såg i allefall fin og sprek ut, og klaget ikke. Oppskriftsmessig hadde han avansert til nr. 55 til 2. meldepost og ting var i rute. Men Kjell Erik ble felt av samme post som Ståle. En 5-minutters bom stoppet klatringen på lista. Til slutt kunne Kjell Erik løpe inn til en 58.plass ca 4,5 minutter bak målsettingen.  

Ikke helt fornøyd, men ikke veldig skuffet heller, kunne vi sette kursen hjemover til Sørlandet. Det er gøy at SSOK kan "leke med de store gutta" og at vi er i stand til å fullføre en NM-stafett i fin stil!

I kvalifiseringen til NM-finalen i mellomdistanse fikk Kjell Erik og Leiv-Terje en hver sin 16.plass, ca 30 sekund fra finaleplass. Da slapp de å løpe på lørdag og var uthvilte til stafetten, så det var ingen som hang med hodet av den grunn.

 

resultater: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=2123&groupBy=Eve...

kart: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20140914stafettH21/

Alle resultater/Livesenter: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=359

/LTA