HELT TOPP - NORD-VESTGALOPP

Familiene Myhre og Heivoll deltok nylig på Nord-Vestgaloppen som gikk på Voss.  Det var en svært positiv opplevelse.

 

Nord-Vestgaloppen består av fire løp som går annet hvert år.  Årets galopp var lagt i Voss i tidsrommet 29.07 til 03.08.  

De to første løpene, som er ettermiddagsløp gikk ved Bulken.  Det er kjent som skiløper Kristen Skjeldals hjemsted.  Han satte da også sitt preg på galoppen med å delta på alle løpene.  
Etter flere dager med tropevarme, trakk det opp til "historiens verste" tordenvær onsdag kveld.  Tordenbrak, regn og hagl i skjønn forening gjorde det heller utrivelig en stund.  For oss med hodeskalle uten hår, ga de kraftige haglene rene ekkoet inne i hodet.  I tillegg var tordenbrakene så kraftige at en burde ha hatt hørselvern.  Det gjorde det utfordrende å lese kart under slike forhold.  Men både unge og gamle kom gjennom løypene i god behold.  Torsdagen var det igjen strålene sol og helt topp forhold.

Fredagen - som var fridag - benyttet vi til reisen - Norway in a nutshell.  I strålende sol ble det en naturopplevelse av de helt store.  Innenfor et relativt begrenset område har virkelig Vestlandet mektig og mangfoldig natur å by på. 

De to siste løpene hadde samlingsplass på en idyllisk setervoll ved Bulko.  Det er et hytteområde som ligger på ca. 600 m o h rett øst for Voss.  Disse dagene regnet det stort sett hele tiden, men terrenget er noe av det fineste jeg har løpt i.

Resultatmessig var vi stort sett fornøyde.  Sammenlagtresultatene beregnes på samme måte som i Sørlandsgaloppen med at de tre beste løpene teller.  Spesielt morsomt var det at Vegard stod for den beste prestasjonen ved å vinne et løp og bli nr. 2 sammenlagt i H 10-12 N.  

I 2010 går Nord-Vestgaloppen i Sogndal.  Vi har allerede begynt å glede oss, og slår gjerne følge med flere SSOKere.  Se gjerne arrangørens hjemmeside for resultater, bilder og motivasjon; nordvestgaloppen.no.