O-ringen 2014

Utsikt fra siste post

O-ringen 5-dagers orientering ble i år arrangert i Skåne i traktene kring Kristianstad (navnet er forvekslende likt Kristiansand, men uttales Krischansta eller nåt sånt...). Totalt deltok rundt 16 000 o-løpere fra 44 forskjellige nasjoner! Fra SSOK stilte familien White samt Kjell Erik Røisland.

De to første etappene ble kjørt kring Västanåberget nordost for Kristianstad og de fleste ble nok overrasket over at Skåne kunne være så kupert. Relativt lange løyper og varmt vær gjorde løpingen utfordrende. Den tredje etappen var mellomdistanse og avgjordes i sanddyner og furuskog rett ved stranden sør for Åhus. Det var nok ikke mange som kunne motstå å hoppe i sjøen etter fullført løp denne dagen. Etter en (velfortjent?) vilodag ble vi på torsdagen kjørt i retning Sölvesborg for den fjerde etappen. Terrenget her besto delvis at flott bøkskog, men også her var det relativt kupert, da Ryssberget skulle forseres.

Siste etapp med jaktstart ble holdt på Österlen og utsikten fra siste post var fantastisk for de som tok seg tid å se opp... Kjell Erik forbedret seg to plasseringer på siste etapp og ble best av SSOK'erne med en 20.e plass i H40. Christina tok seg opp en plass og ble nummer 31 i D45. Astrid klarte lå fullføre løypene i D10 hver dag og gjorde sitt beste løp siste dag og var fornøyd. Selma løp i klassen Inskolning og det kunne se ut til at et av hennes hovedmål på hver etappe var at løpe fra mamma i spurten (hvilket hun også klarte hver gang...). Også Jesse var fornøyd med sitt deltakende i klassen H40 Mosjon, der løypelengder og vansklighetsgrad var relativt utfordrende.