Søgne Morothon for 23. gang

Søgne Morothon arrangeres lørdag 8. november for 23. gang, men nå i ny drakt og i nye løyper!

Se hjemmesida:  www.morothon.no   (info, historie, løypekart, påmelding og mye mer …)

 

BarneMoroLøype (for barn under 14 år) ca 1 km.

KortKortMoroLøypa: Ca 8 km. Fra Tangvall, opp nord for kunstgressbanen, forbi Krågetjønna. Opp på Langevannsheia. Rundt Kabbertjønna. Ut til sørenden av Vranglevann. Sør til Gloppa. Til høyre mot Linnåsen. Ved høyspentlinja til venstre ned til Surtevann. Ut Fidjane. Til venstre før broa over E39 og videre til mål på Tangvall.

KortMoroLøypa: Ca 14 km. Fra Tangvall, opp nord for kunstgressbanen, forbi Krågetjønna. Opp på Langevannsheia. Rundt Kabbertjønna. Ut til sørenden av Vranglevann. Sør til Gloppa. Til høyre mot Linnåsen. Under Linnåsen. Ned Ramsdalen. Ned Dalen. Over Stitjønn. Ned Hellersdalen. Ut Fidjane. Til venstre før broa over E39 og videre til mål på Tangvall.

LangMoroLøypa: Ca 21 km. Fra Tangvall, opp nord for kunstgressbanen, forbi Krågetjønna. Opp på Langevannsheia. Rundt Kabbertjønna. Ut til sørenden av Vranglevann. Sør til Gloppa. Til høyre mot Linnåsen. Opp over Linnåsen. Forbi Linnåskjerka. Forbi Nepstaddalen. Over Øygardsmyra. Ned til stikryss før Skogen. Ned til Tronstadvann. Til venstre og sørover forbi Nepstadmyra. Opp Buktebrådan mot Linnåsen. Til høyre i stikryss ved Linnåspallan. Etter få meter til venstre og "merkebånd" gjennom skogen over Torjusheia og ned Stredekleiva til Hellersdalen. Til venstre ned Hellersdalen. En tur til høyre opp i heia ved Hellersdalsslåta. Til høyre på skogsbilvei i Fidjane. Ut Fidjane. Til venstre før broa over E39 og videre til mål på Tangvall.

Det meste av løypene som brukes er merket med blåfarge. Unntaket er to steder i Lang-Moro: Over Torjusheia og avstikkeren fra Hellersdalsslåta som blir merket med bånd.

Løpsdagen vil også bånd og skilt vise vei.

Løypene er tydelige på turkartet Linnåsen som selges i Rådhuset, i bokhandelen på Tangvall, hos DNTSør i Kristiansand og hos Midt-Agder Friluftsråd i Kristiansand.

 

Mvh for Søgne Morothon, Søgne Skiklubb og Søgne Friidrett

Floke Bredland