ORIENTERING PÅ BORNEO OG "DOWN UNDER"

 

Fire av SSOKs medlemmer hadde en drømmetur til Borneo og Australia.

 

For over ett år siden bestemte Else-Margrethe, Floke, Signe og jeg at vi vil melde oss på en PWT-tur til Borneo og Australia med bl.a. deltakelse på Veteran VM.  Det ble en drømmetur, selv om de sportslige resultatene ikke ble alt for mye å slå i bordet med.

Turen startet med ei uke på Borneo med mange utflukter og parkløp tre steder (Singapore, Brunei og Kota Kinabalu). Her var det så varmt at vi startet løpene kl. 0730 om morgenen.   Vi var deltakere på en PWT-tur hvor tidligere verdensmester, Jørgen Mortensson var reiseleder.  Oppholdet her ble en opplevelse for livet for oss alle, med oppholdet i den søkkrike staten Brunei som høydepunktet.

Etter dette gikk turen til Sydney hvor sprintløpene i forbindelse med Veteran VM ble arrangert.  Det ble mye løping i korridorer, trapper og blant bygninger. Det var sant og si litt skuffende å reise jorda rundt for å løpe så mye på betong og asfalt.  Men så reiste vi til Blue Mountain hvor langdistansen gikk.  Vi bodde på et flott hotell i en liten landsby som het Katomba.  Løpene gikk 11/2 - 2 timers busstur unna.  Så vi kjørte mye buss, og fikk god trening i å stå i kø.  Når det er 1100 deltakere, og en mann som skal lage og selge kaffe, må det bli lange køer.  Men rekorden var likevel 4 timers ventetid utenfor OL-hallen i Sydney for å få akriditeringskort.Terrenget var overraskende bra, og orienteringen stort sett grei på gode kart.  Men det var spesielt å løpe i eukalyptusskog med spektakulær fuglesang og møte med en hoppende kenguru.  Det ble ikke de helt store resultatene, men el del A-finaler, og en tur med mange flotte opplevelser og nye hyggelige bekjentskaper som vi kan leve lenge på.  Resultatene finnes her.