MERKELØPET 2009

Oppmannen, Roy, har sendt et bilde og noe tekst i forbindelse med Merkeløpet som nettopp ble avviklet på Kulia.Lørdag den 5 september var det klart for de 77 merkeløpet i regi av Oddersjaa. Denne gangen med Bergstølhytta som samlingsplass. Dette er, som antall arrangerte løp indikerer, et løp med lange tradisjoner og et litt spesielt system for å belønne de beste løperene i den lengste løypa for hhv herrer og damer. Belønningen fås da i form av et "merke". Derav er vel navnet på løpet stort sett gitt! Løpet har derfor sin egen "adelskalender" hvor antall merker er avgjørende for hvor langt opp på lista de beste løperene kommer.
 
Et av spenningsmomentene i år var om Reidar Heivoll ville greie å tangere Jon Bjørgums 12 merker. Det greide han med stil, og troner nå sammen med Jon på toppen av lista over de med flest merker. For de som måtte være i tvil, dette er en stor prestasjon.
 
På bildet ser vi Reidar, litt forsinket motta diplom og "hederstegn" for 10 merker.

 

Roy Birkeland, oppmann

 

Kommentar:

Noe motvillig legger jeg ut dette, men gir etter for oppmannen.  Merkeløpet er ikke hva det en gang var.  Fra å være et virkelig prestisjefylt arrangement er det nå blitt noe for en håndfull spesielt interesserte.Men det selvsagt var moro å greie kravet for 12. gang, og passere mange stor o-personligheter.  Dessverre måtte Jon Bjørgum bryte årets løp da han falt og skadet seg.  Hadde han ikke gjort det, hadde han helt sikkert fortsatt toppet listen alene.

Ellers må en ikke glemme at også Øystein greide kravet i år - for andre gang.